Episode no.86 by Funky Diabetic – 1200MIX

I take this opportunity to invite you to join us on Thursday 25th of May. Funky Diabetic & Soul Survivor will be spinning records in Judit & Bertil, Hornstull, Stockholm. Records start spinning 9 o’clock! Welcome!
We hope you’ll enjoy this episode! Turn it up!

[01] DJ Shadow – Systematic feat. Nas
[02] Brother Ali – Special Effects feat. deM atlaS
[03] Venomous2000 & Trilian – Hot Damn feat. The Artifacts, Tiye Phoenix & DJ Trickalome
[04] AZ – Save Them feat. Raekwon & Prodigy
[05] M-Dot – Gleamin’ feat. B.A.M.
[06] DJ Duke & Conway – Back Seat
[07] Freeway – Hold The Fort Down feat. Dave East
[08] David Banner – Who Want It feat. Black Thought & Watch The Duck
[09] Rob Viktum – Presidential Bubble Goose feat. Conway & Awar
[10] Your Old Droog – You Can Do It! (Give Up)
[11] Molecules & Showbiz – Bad Guy feat. Money Ray
[12] Kaimbr – Roc on feat. Grap Luva
[13] Karriem Riggins – Pina Colada feat. Homeboy Sandman
[14] Phat Kat & DJ Dister – Storm
[15] Evidence – Throw It All Away
[16] Rapper Big Pooh – Big Trouble Little Child
[17] DangerDoom – Mad Nice feat. Black Thought & Vinny Price
[18] Joell Ortiz – Rap Millionaire
[19] Homeboy Sandman – Between the Clouds
[20] Milano Constantine – That Feeling
[21] King Magnetic – Alone feat. Masta Ace, Slug & DJ Eclipse

Total running time: 50m 13s

—- —- —- —-

http://www.1200.nu/1200mix

Funky Diabetic

Född 1975 och lyssnat på hip-hop sedan 1989, ungefär då De La Soul släppte "3 Feet High and Rising". Under vissa perioder har jag upplevt hip-hop som väldigt tråkig! Värsta svackan var under "Gangsta"-perioden då jag tyckte att ingenting som släpptes var bra förutom Common Sense och The Roots. Denna svacka gjorde att jag i sin tur kände behovet av att sprida musik. Kompisar fick blandband inspelade och skivsamlingen blev större och större! Senare införskaffades ett par skivspelare och nu försöker jag driva en sida med 100% fokus på musiken. Idag finns det så himla mycket musik ute! Det sprids överallt via internet. Hemmastudios har gjort att musikskapandet har blivit väldigt lätt och därför ibland alltför plastigt. Brist på kunskap och erfarenhet har gjort att kvalité på musikskapandet är så mycket sämre. Inga dyra studios behövs för att spela in demos. Att mixa en skiva i en riktigt studio borde krävas av alla som släpper musik nuförtiden! Hemmastudios och musik har pga bristen och erfarenheten på dessa processer ibland blivit alltför smaklös. Hip-Hopen har utvecklats och idag känner jag att man måste vara väldigt specifik när man berättar vad för typ av hip-hop jag lyssnar på. Förr i tiden var genren så pass ny att det räckte att säga "hip-hop". Kommersialiseringen av kulturen och musiken har gjort att vissa artister får väldigt mycket uppmärksamhet av media. Någon som inte är insatt skulle säkert kunna tro att Jay-Z, Kanye West och kanske Eminem står för 98% av hip-hop musiken. 1200.nu vill därför bjuda på musik som ni kanske har missat. Artister som är minst lika bra som ovannämnda men som av olika skäl inte har fått uppmärksamheten i media. Det finns mycket bra hip-hop där ute! Det gäller att söka och filtrera! Välkomna till 1200!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *