Episode no.84 (Best of 2016) by Funky Diabetic – 1200MIX

best-of-2016_1200

Another year, another ”Best of”. Thanks to all you supporting! Wish you all a great 2017 and hope you continue hitting us up here and on Instagram @1200.nu. Next year will be our 10th year yo! Make sure to spread the word! All the best to you and yours! Peace!

[01] DJ Menace – As Far As Rap Goes feat. Royce Da 5’9″ & DJ Eclipse
[02] CookBook & Evidence – TBH feat. DJ Babu
[03] Eloh Kush & Dus – B-Boy Bonanza feat. John Robinson, El Da Sensei, AG & StaHHr
[04] Joker Starr, Micall Parknsun, Si Phili – No Comparisons (Leaf Dog Remix)
[05] Masta Ace – 3000 Avenue X feat. Your Old Droog
[06] Torae – Crown feat. 3D Na’tee
[07] Fliptrix – The Chronic
[08] Aesop Rock & Homeboy Sandman – Oatmeal Cookies
[09] Lyric Jones & Rah Digga – Ski Mask Way feat. DJ Eclipse
[10] Havoc & The Alchemist – Just Being Me
[11] Pearl Gates – Symphonic
[12] Blaq Poet – Eternal Flames feat. Tragedy Khadafi
[13] Broken Home – Home Run Derby
[14] Your Old Droog – Just Rhymin’ feat. Styles P & Joey Bada$$
[15] Reef the Lost Cauze & Bear-One – You Know Me Well
[16] PhybaOptiks – Full English feat. SmooVth & Hus Kingpin
[17] Sonnyjim – Hardwork
[18] DJ Joe Bodega – Mentally Decapitated feat. U.G., Sean Price & Sadat X
[19] WestSide Gunn – Pissy Work feat. Benny
[20] D.I.T.C. – Connect 3 feat. Diamond D, A.G. & O.C.
[21] Rapsody – Crown
[22] Sick Jacken – Generation Psycho
[23] Lewis Parker – Release the Stress
[24] P.So & 2 Hungry Bros – Open Palm Strike feat. Homeboy Sandman & K. Gaines
[25] Beneficence – EZ as 1-2
[26] Apollo Brown & Skyzoo – Basquiat On The Draw feat. WestSide Gunn & Conway
[27] Homeboy Sandman – Talking (Bleep)

Total running time: 01h 01m 26s

—- —- —- —-

http://www.1200.nu/1200mix

Funky Diabetic

Född 1975 och lyssnat på hip-hop sedan 1989, ungefär då De La Soul släppte "3 Feet High and Rising". Under vissa perioder har jag upplevt hip-hop som väldigt tråkig! Värsta svackan var under "Gangsta"-perioden då jag tyckte att ingenting som släpptes var bra förutom Common Sense och The Roots. Denna svacka gjorde att jag i sin tur kände behovet av att sprida musik. Kompisar fick blandband inspelade och skivsamlingen blev större och större! Senare införskaffades ett par skivspelare och nu försöker jag driva en sida med 100% fokus på musiken. Idag finns det så himla mycket musik ute! Det sprids överallt via internet. Hemmastudios har gjort att musikskapandet har blivit väldigt lätt och därför ibland alltför plastigt. Brist på kunskap och erfarenhet har gjort att kvalité på musikskapandet är så mycket sämre. Inga dyra studios behövs för att spela in demos. Att mixa en skiva i en riktigt studio borde krävas av alla som släpper musik nuförtiden! Hemmastudios och musik har pga bristen och erfarenheten på dessa processer ibland blivit alltför smaklös. Hip-Hopen har utvecklats och idag känner jag att man måste vara väldigt specifik när man berättar vad för typ av hip-hop jag lyssnar på. Förr i tiden var genren så pass ny att det räckte att säga "hip-hop". Kommersialiseringen av kulturen och musiken har gjort att vissa artister får väldigt mycket uppmärksamhet av media. Någon som inte är insatt skulle säkert kunna tro att Jay-Z, Kanye West och kanske Eminem står för 98% av hip-hop musiken. 1200.nu vill därför bjuda på musik som ni kanske har missat. Artister som är minst lika bra som ovannämnda men som av olika skäl inte har fått uppmärksamheten i media. Det finns mycket bra hip-hop där ute! Det gäller att söka och filtrera! Välkomna till 1200!

One thought on “Episode no.84 (Best of 2016) by Funky Diabetic – 1200MIX

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *