Episode no.88 by Funky Diabetic – 1200MIX

Hey yo! Nice that you found our latest podcast episode! We hope you’ll enjoy the music we’ve put together for you on this episode. You’re of course welcome to share and also if you’re in Stockholm this coming weekend I invite you to join us on our ”Blah, Blah, Blah” event going down on Saturday September 9th from 9pm to 1am on Judit & Bertil in Hornstull. Welcome!

You’ll also find this episode on Soundcloud and on Mixcloud. Check Saturdays event on Facebook.

[01] Skyzoo – Finesse Everything
[02] Aesop Rock & Homeboy Sandman – Comfy
[03] J Scienide – Ghetto feat. Kev Brown
[04] Wizdumb – So Clear feat. Specswizard & Able Fader
[05] Soulution – Still Shining feat. Bahamadia, Mr. J Medeiros & Supastition
[06] Skyzoo – Bamboo
[07] Fokis – The Pressure (Can’t Fold) feat. Torae & Guilty Simpson
[08] Chalo Neruda – D Gör Ingeting
[09] Marquee – Another Level
[10] Wizdumb – Suckaz feat. Comel 15
[11] Blacastan & Stu Bangas – Delete feat. Ill Bill, Rasheed Chappell, Nems, & DJ 7l (remix)
[12] Talib Kweli & Styles P – Let It Burn feat. Rapsody & Chris Rivers
[13] Aliano x Jakk Wonders – Out for they Own
[14] Molecules & Showbiz – Hardcore feat. Dres
[15] Asun Eastwood – Same Hustle
[16] Apathy & O.C. – Live from the Iron Curtain
[17] Rapsody – The Pain
[18] Mr. Muthafuckin eXquire – Bebop and Rocksteady feat. Meyhem Lauren
[19] SuKaFrE (Git & Mr. Live) – Can’t Take No More

Total running time: 54m 46s

—- —- —- —-

http://www.1200.nu/1200mix

Funky Diabetic

Född 1975 och lyssnat på hip-hop sedan 1989, ungefär då De La Soul släppte "3 Feet High and Rising". Under vissa perioder har jag upplevt hip-hop som väldigt tråkig! Värsta svackan var under "Gangsta"-perioden då jag tyckte att ingenting som släpptes var bra förutom Common Sense och The Roots. Denna svacka gjorde att jag i sin tur kände behovet av att sprida musik. Kompisar fick blandband inspelade och skivsamlingen blev större och större! Senare införskaffades ett par skivspelare och nu försöker jag driva en sida med 100% fokus på musiken. Idag finns det så himla mycket musik ute! Det sprids överallt via internet. Hemmastudios har gjort att musikskapandet har blivit väldigt lätt och därför ibland alltför plastigt. Brist på kunskap och erfarenhet har gjort att kvalité på musikskapandet är så mycket sämre. Inga dyra studios behövs för att spela in demos. Att mixa en skiva i en riktigt studio borde krävas av alla som släpper musik nuförtiden! Hemmastudios och musik har pga bristen och erfarenheten på dessa processer ibland blivit alltför smaklös. Hip-Hopen har utvecklats och idag känner jag att man måste vara väldigt specifik när man berättar vad för typ av hip-hop jag lyssnar på. Förr i tiden var genren så pass ny att det räckte att säga "hip-hop". Kommersialiseringen av kulturen och musiken har gjort att vissa artister får väldigt mycket uppmärksamhet av media. Någon som inte är insatt skulle säkert kunna tro att Jay-Z, Kanye West och kanske Eminem står för 98% av hip-hop musiken. 1200.nu vill därför bjuda på musik som ni kanske har missat. Artister som är minst lika bra som ovannämnda men som av olika skäl inte har fått uppmärksamheten i media. Det finns mycket bra hip-hop där ute! Det gäller att söka och filtrera! Välkomna till 1200!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *